3 ingrediente pentru călătoria interioară

3 ingrediente pentru călătoria interioară

Călătoria interioară, spre sinele tău este cea mai frumoasă călătorie pe care, dacă ai început-o sau o parcurgi deja, nu se mai termină niciodată. Și ești răsplătită cu cel mai valoros lucru de pe lume, și anume, să te apropii cât mai mult de potențialul tău, astfel încât știi cine ești, îți cunoști sentimentele și granițele. Ai acces la viziunea ta și la resursele tale.

Care este cea mai mare provocare a ta în călătoria ta de descoperire a ființei tale?

Te rog, ia-ți câteva minute timp pentru introspecție. Timp în care stai de vorbă cu tine însăți și sincer!

Unele cliente îmi mărturisesc că fac orice altceva în loc de această examinare profundă. Cu toate că știu că numai o dezbatere sinceră este o bună oportunitate de a lăsa inconștientul să se ridice și de a integra toate părțile ființei, foarte ușor se lasă ademenite de fiorul de frică pe care-l simt la gândul că ar putea vedea ceva ce nu le place, un „ceva” pe care te invit să-l numim blocaj. 

Dar un blocaj și-a făcut drum în corp pentru a dizolva toată durerea, toate rănile trecutului, iar asta necesită să te uiți și să accepți în mod conștient tot ceea ce a fost și ce este.

Călătoria interioară, de descoperire a sinelui are la bază acceptarea de sine. Doresc să-ți dau un exemplu foarte revelator. Dacă, de exemplu, eu îmi închipui că am „colăcei” pe șolduri și sunt preocupată să îi ascund, atenția mea este prinsă în această dilemă. Dacă mă accept așa cum sunt, am energie și atenția nelimitată să-mi descopăr resursele personale. 

Ți se întâmplă și ție să vrei să descoperi un blocaj și, înainte să-l validezi, dai bir cu fugiții?

Cred că fiecare dintre noi a avut o asemenea experiență și este în regulă, deoarece mintea noastră ocrotitoare apasă frâna. Vrem dinadins să ne eliberăm de un blocaj, dar în același timp intervine și frica de a privi monstrul în ochi. Iar câteodată este numai un monstru foarte micuț, care se lasă foarte repede îmblânzit.

Pentru îmblânzirea monstrului ai nevoie de 3 ingrediente

Te rog, respectă ordinea celor trei ingrediente. Este foarte important sa începi cu ingredientul numărul unu, și numai când simți că ai mereu la îndemână să treci mai departe. Toate cele 3 ingrediente se fortifică în timp, ai răbdare și încredere în proces.

Primul ingredient – Blândețea

Cred că fiecare om tânjește să fie bun și blând… și daca te întreb dacă ești bună și blândă vei răspunde: DA, DESIGUR!

Așa am crezut și eu despre mine, dar am avut o revelație în anul 2020, când am primit vestea că tatăl meu este pe moarte. Puțin am stat pe gânduri, dar cu susținerea soțului meu, am plecat la un drum de 3000 de kilometri, având la dispoziție 3 zile mari și late și provocarea trecerii graniței Austria spre Ungaria și Ungaria-România, în vestitul an al covidului. Soțul meu este omul faptelor, deci s-a urcat la volanul mașinii cu un singur gând, și anume, să ne luăm rămas bun de la tatăl meu. Nu am risipit niciun alt gând. Acest focus ne-a adus cu bine la țel. Iar aici mi-am întâlnit tatăl, un om firav, suferind, i-am recunoscut focul din ochi. Această strălucire rămăsese, restul era străin pentru mine. Imaginea era stranie, mi-a provocat durere și am constatat că îmi pierdusem tatăl pe care-l cunoșteam, dar primisem un tată nou, care nu mai avea multe zile de trăit. Am încercat să nu opun rezistență durerii pe care o simțeam, ci să-i acord toată atenția tatălui meu. M-am lăsat 100% purtată de curiozitate să-l înțeleg și să petrecem timpul împreună. Am realizat mai târziu că asta înseamnă adevărata blândețe.  

Aș defini blândețea așa: Când simți durere, fără sa  opui rezistență sau să cauți o rezolvare ca să nu mai simți durere fără să vrei s-o eviți și ești 100% prezentă, inima ta se poate deschide larg, iar durerea se transforma în blândețe când este acceptată 100%. Încrederea ta în acest proces poate avansa vindecarea.

Ingredientul 2 este iubirea de sine sau recunoștința

Aici este rândul tău să simți cu ce rezonezi mai bine. Pe scurt, atitudinea ta este de a recunoaște situația așa cum este și de a-ți acorda o porție de empatie sau iubire de sine.

Este un ingredient care ajută fiecare schimbare, o evaluare concretă a situației în care pui un strop de iubire. Te împaci cu status quo.

Ingredient 3 este energia

Mitul energiei pozitive și al energiei negative l-am demascat deja, pentru mine aceste două categorii nu există, este numai părerea minții noastre despre energie. Există o altă categorie, și anume, energia feminină și energia masculină.

Ca să te simți plină de viață și încrezătoare, de ce energie ai nevoie acum?

Răspunsul găsit poate te va surprinde puțin, uneori este energia pe care nu o trăiești îndeajuns.

Dacă ai întrebări, contactează-mă.