4 pasi valorosi sa-ti usureze schimbarea

4 pași valoroși să-ți ușureze schimbarea

Schimbările fac parte din viață. Sunt inevitabile și este bine că lucrurile se schimbă. Fără schimbare, dezvoltarea și creșterea nu ar fi posibile. Cu toate acestea, multe dintre femeile antreprenoare sunt critice, simt temeri sau opun rezistență, atunci când vine vorba despre schimbare.

Dar, așa cum spune un proverb chinezesc: „Când bate vântul schimbării, unii construiesc ziduri, iar alții construiesc mori de vânt.” Hai să construim împreună mori de vânt – îți voi da, începând de astăzi, 4 pași valoroși care vor sa te ajute și să te susțină, astfel încât să reușești mai ușor să treci printr-un astfel de moment în viața ta.

Pasul 1: Întrebările găsesc răspuns

Mai întâi, să facem un pas înapoi și uită-te la status quo. Întreabă-te dacă ești fericită, bucuroasă de ceea ce ai și simți, dacă îți urmărești visurile, de ce ți-e frică și ce te împiedică în cele din urmă să te schimbi. Această introspecție este foarte importantă pentru tine. Te rog, ia-ți câteva minute timp și răspunde în scris la aceste întrebări menționate mai sus. Când scriem pe hârtie sau în fișierul virtual avem o „dovadă” și ne înțelegem mai bine starea de mulțumire… sau de nemulțumire.

Pasul 2: Depășirea rezistenței față de schimbare

Știm că dezvoltarea ulterioară începe cu un pas în afara zonei noastre de confort – și de obicei nu ne place să o părăsim. Inventăm în secret motive pentru care schimbarea nu este posibilă și astfel ne facem viața dificilă. Este mai bine, decât să „vorbim” despre schimbare, să conștientizăm tiparul comportamental care ne blochează și să „facem” acel prim pas în „nesiguranță”.
Aici, cheia soluției constă în recunoașterea automatismelor și depășirea lor – de exemplu prin a face ceva nou, dar ceva foarte micuț.

Omul devine cu timpul „victima” rutinei. Există obiceiuri care ne susțin, dar foarte multe dintre ele ne sunt dăunătoare și le repetăm în mod automat, deoarece și ieri și alaltăieri am făcut la fel…
Dacă descoperi pasiune în conștientizarea activității tale cotidiene, vei fi răsplătită cu claritate. Cum bunica cernea făina, așa și tu dai prin sită acțiunea ta zilnică. Este chiar necesar, ca ceea ce rămâne în sită sa fie „aruncat”. Acest lucru îți oferă posibilitatea de a recunoaște că schimbarea este o oportunitate și nu un pericol.

Pasul 3: Găsește-ți curajul pentru a face o schimbare

După ce te-ai pus la îndoială și ai realizat că nu există niciun pericol din cauza schimbării, acum ai nevoie de curajul de a porni spre noi țărmuri. Frica pe care o simțim este naturală și face parte din ceea ce suntem. Tot ce trebuie să faci, este să simți această frică de necunoscut și să te relaxezi cu ea. Acum găsește-ți curajul să învingi sau să te aliniezi cu această frică, pentru că nu există niciun pericol real!

Ce ar fi, dacă vezi aceasta frică ca pe un „paznic” care într-adevăr te va ocroti în cazul unui pericol real. Îndrăznește să-ți schimbi perspectiva.
Spune DA pentru schimbare, dorințele și visele tale, și îndrăznește să încerci ceva nou – nu vei dobândi doar experiență, ci și chef de viață. Te vei simți vitală și vei străluci la propria ta valoare.

Pasul 4: Înțelepciune versus îndoială

Ezitarea și amânarea nu ne vor duce nicăieri. Dar și îndoiala amenință să ne inhibe. După primii pași curajoși, începutul schimbării, îndoielile cu privire la corectitudine, ne rod adesea și ne ademenesc să ne întoarcem. Mediul, semenii nu reacționează întotdeauna într-o manieră de susținere și se simt neliniștiți de schimbare, deoarece ei înșiși se tem de schimbare.
Dar ai luat decizia de a te schimba și acea decizie a fost una bună. Nu te descuraja și du-te până la capăt cu decizia ta. Concentrează-te pe bucuria noilor începuturi, concentrează-te pe schimbarea ta și pe „aici și acum”, eliberează-te de durerea pe care poate o simți, pentru că ai pierdut o obișnuință dăunătoare, deși, mai ales, ai câștigat curaj!
Chiar dacă unii oamenii îți părăsesc viața – dă-le drumul și folosește spațiul pe care l-ai câștigat. Umple-l cu prietenii noi, adevărate. Ai răbdare și așteaptă curioasă înțelepciunea pe care o vei dobândi la sfârșitul procesului tău de schimbare!

Ei bine, sper să te ajute și pe tine această structură în 4 pași. Dacă ai și alte întrebări pe marginea acestui subiect, lasă-mi un mesaj.

Viața și natura sunt în perpetuă schimbare, iar constanța ești tu însăți și corpul tău, iar de azi înainte ești înzestrată cu o „moară de vânt”.
Această moară de vânt te învață să-ți folosești resursele consistent, astfel încât să ai mai multă energie pentru viziunea ta.