5 moduri simple prin care să faci lucruri remarcabile în viață

5 moduri simple prin care să faci lucruri remarcabile în viață

Astăzi doresc să-ți prezint cinci moduri simple prin care poți face lucruri remarcabile în viață. Însă, înainte de asta, vreau să îți spun o scurtă istorie personală.

Am crezut până la vârsta de 5 anișori în Moș Crăciun. Atunci, am aflat adevărul, deoarece, dintr-o întâmplare nefericită, am deschis o ușă care, copil fiind, mi-a fost interzisă… și am văzut-o pe mătușa mea împodobind pomul de Crăciun. 

Un pom de Crăciun neîmpodobit îl cunoșteam numai din pădure și nu îl asociam niciodată cu Crăciunul. În imaginația mea, credeam cu ardoare că Moș Crăciun are această responsabilitate. Dar, văzând-o pe mătușa mea „cocoțată” pe o scara lângă acel brad „gol”, fără globuri, ghirlandă sau lumânări, magia Crăciunului a dispărut brusc. Multe întrebări fără răspuns, lacrimi fierbinți se rostogoleau pe obraji și adulții adunați în jurul meu, care încercau să-mi spună o poveste pe care nu doream s-o cred: „Moș Crăciun este bolnav, de aceea mătușa ta împodobește bradul…” A fost pentru mine un șoc. Iar acest șoc mi-a răpit ușurința și am format un tipar comportamental dăunător. Când mi-am conștientizat obiceiul mi-am recuperat ușurința și am aflat că, de fiecare dată când simt că ceva mi se pare extrem de greu încerc să evit această emoție. 

1. Cât de importantă este viața spre deosebire de cariera ta? Mindset versus Business pentru lucruri remarcabile în viață

În primul rând, este necesar să „uiți” că ești business coach, faci consultanță IT, ai o croitorie pentru hăinuțe de bebeluși sau exemplul meu, că sunt fondatoarea metodei Guiman, pe care o practic și o dau mai departe, că sunt expertă pentru starea de prezență si atitudine, trainer pentru vocea corpului prin managementul stresului, ci doar că sunt Ramona, o femeie care se bucură din plin de viață, își iubește meseria și oamenii care o înconjoară si sunt omul cel mai mulțumit pe care îl cunosc.

Asta presupune să-ți cunoști nevoile personale și să poți răspunde cu un DA sincer la următoarele întrebări:

Ești sinceră tu cu tine însăți?

Îți dorești o viață plină de bucurie sau plină de iubire?

Este încetineala ceva plăcut pentru tine?

Ai fost vreodată complet relaxată?

2. Autocunoașterea te face să te simți sigură

Dacă nu îți place cuvântul sigură, sunt perfect de acord cu tine. Nici eu nu-l ador prea mult, mi-ar plăcea să-l numesc stabilitate interioară. Această stabilitate interioară este alinierea gândurilor cu emoțiile și senzațiile din corp cu activitatea. Cu cât ești mai aliniată, vocea corpului tău are o vibrație mai ridicată și sună la unison. Cu cât reușești să te îngrijești de această armonie interioară și nu-ți pierzi blândețea când în exterior este haos, cu atât ești mai echilibrată.

3. Unul dintre cele mai importante lucruri remarcabile pe care le poți face în viață este să faci în fiecare zi ceva pentru sănătatea ta

Sănătatea are multe fațete: un somn odihnitor, o plimbare în aer liber, exerciții de relaxare care îți ridică nivelul de energie, relații sănătoase cu oamenii dragi și o relație sănătoasa cu corpul tău și cu tine însăți. 

Aici este necesar să definești ce înseamnă sănătatea pentru tine. Să petreci timp în sala de fitness sau într-o plimbare în parc, ori făcând pur și simplu un exercițiu de respirație care te aduce în contact cu corpul tău, în starea de prezență.

Alegi să mănânci mâncare sănătoasă urmând rețete sofisticate sau preferi să mănânci un mar în fiecare zi….

4. Tu iei decizii în viața ta

Această abilitate îți aduce libertate personală, responsabilitate și angajament. Să fii stăpână în viața ta îți reamintește faptul că tu alegi dacă petreci mult timp cu îndoieli inutile sau iei atitudinea care te ajută să obții rezultatul dorit. Tu știi de fiecare dată ce este necesar să se întâmple ca să-ți înflorească personalitatea. Ai încredere în procesul vieții, în toate oportunitățile prin care treci, recunoști care este diferența între a te simți plină de viață sau a fi plină de viață. 

5. Stație de verificare pentru lucruri remarcabile în viață

Recomandarea mea este ca, de două ori pe an, să-ți treci valorile, țelurile, obiectivele, relațiile prin așa-numita „STAȚIE DE VERIFICARE”. La ce se referă asta? Spus simplu, înseamnă să examinezi cu dibăcie următoarele aspecte:

Ce îți dorești cu adevărat?

Care valori sunt importante pentru tine?

Relațiile tale business, dragoste sau prietenii se mai potrivesc?

Activitățile zilnice pe care le depui sunt activitățile pe care dorești să le faci sau s-a strecurat o obișnuință nesănătoasă?

Aceste 5 moduri ușoare de a facilita lucruri de remarcat în viață te ajută să te recalibrezi pe drumul tău fără să trăiești o viziune împrumutată. Când îți cunoști cu adevărat acel „big goal” personal, nimic nu te mai împiedică să-l împlinești.

Îți doresc succes, blândețe și consecvență pentru a reuși tot ce ți-ai propus!

Te las cu bine, cu o ultimă întrebare: Ce îți dorești să faci anul viitor diferit? /Ce vei face diferit anul viitor?