Ramona Academia Guiman

7 trucuri să îți crești încrederea de sine

Există diverse lucruri pe care le poți face să îți crești încrederea de sine. În timp ce unele vor fi ușor de integrat în viața de zi cu zi, pentru altele va fi necesar să depui puțin efort astfel încât să le transformi în noua ta normalitate. Azi îți prezint câteva trucuri pe care le poți folosi pentru a-ți mări încrederea de sine.

1. Să îți crești încrederea de sine, îmbrățișează-ți punctele forte.

Concentrează-ți atenția asupra abilităților și calităților pe care le ai și fă tot ceea ce este necesar pentru a le îmbunătăți, în loc să te concentrezi asupra punctelor slabe. Toată lumea are și puncte forte, și puncte slabe. Învață să îți recunoști punctele forte și să le dezvolți, pentru a putea să îți crești încrederea de sine.

2. Fă lucruri noi sau acordă timp pentru hobby-urile tale

Încearcă să te aventurezi în domenii noi și să îți testezi abilitățile, astfel încât să îți poți măsura competențele și să îți crești încrederea de sine. Găsește lucrurile care te pasionează cu adevărat și acordă timp acestor hobby-uri. Fie că este vorba despre sport, lectură, tricotat, fotografie sau orice altceva, dă-i o șansă pasiunii tale să se dezvolte. Atunci când ești pasionată de o anumită activitate, ai șanse mai mari să fii motivată și, prin urmare, să îți dezvolți mai repede abilitățile, iar acest lucru te ajută să îți crești încrederea de sine.

3. Încurajează-te și felicită-te pentru reușitele tale, să îți crești încrederea de sine

Fă o listă cu toate lucrurile de care ești mândră în viața ta. Fie că ai finalizat un nou curs de calificare, ai reușit să înveți un lucru nou sau ai obținut o promovare, notează aceste lucruri pe lista ta de recunoștință. Ține lista la îndemână și adaugă pe ea orice lucru pe care îl faci și de care ești mândră. Când simți că îți pierzi încrederea de sine, uită-te la listă și amintește-ți de toate lucrurile minunate pe care le-ai făcut. Încurajează-te constant și felicită-te pentru fiecare reușită, oricât de nesemnificativă ar putea părea.

4. Ca să îți crești încrederea de sine, este important să te relaxezi

Este important să te concentrezi pe odihnă și relaxare, deoarece, odată ce te simți odihnită și relaxată, îți va crește automat încrederea de sine. Dacă ai nevoie să înveți cum să te relaxezi, te invit să te înscrii la cursul online „Învață să te relaxezi, când vrei ceva cu adevărat”.

5. Înconjoară-te cu oameni încrezători

Înconjoară-te cu oameni pasionați de dezvoltare, care cred în ei și în țelurile lor, se simt bine și sunt asumați în viața lor. Oamenii alături de care îți petreci timpul îți pot influența gândurile și atitudinea față de tine. Dacă te simți neplăcut după ce ești în compania unei persoane, ar fi cazul să renunți la a mai avea persoana respectivă în viața ta. În schimb, înconjoară-te cu oameni care te iubesc și care doresc ce e mai bun pentru tine. Mediul înconjurător și obiceiurile tale zilnice te pot ajuta să îți crești încrederea de sine.

6. Fii blândă cu tine să îți crești încrederea de sine

Fii blândă cu tine, chiar și atunci când faci o greșeală sau eșuezi. Astfel, îți vei îmbunătăți conexiunea cu tine însăți. Data viitoare când te regăsești într-o situație dificilă sau neplăcută, amintește-ți că a fi imperfect face parte din ființa umană. Tratează-te cu compasiune și astfel vei reuși să îți crești încrederea de sine.

7. Îți crești încrederea de sine atunci când ai grijă de tine

A avea grijă de tine este important pentru încrederea în sine. Asigură-te că primești ceea ce ai nevoie pentru a te simți bine cu tine și cu abilitățile tale. Atunci când practici îngrijirea de sine, faci ceva pozitiv pentru mintea, corpul și sufletul tău. În a avea grijă de tine, este important să acorzi atenție dietei, să practici exerciții fizice, să meditezi și să te asiguri că dormi suficient și beneficiezi de somn de calitate.

Este ușor să îți crești încrederea de sine

Iată cât de ușor este să îți crești încrederea de sine! Sunt doar câteva trucuri simple și la îndemâna oricui, pe care le poți integra în viața ta de zi cu zi, pentru a avea mai multă încredere în tine. 

Ai nevoie de ajutor în acest sens? Scrie-mi și te voi ajuta cu drag să reușești în creșterea încrederii de sine!