8 dintre cele mai surprinzătoare beneficii ale iubirii de sine

8 dintre cele mai surprinzătoare beneficii ale iubirii de sine

Iubirea de sine presupune să te apreciezi pe tine însăți, fără a avea nevoie de aprobarea celorlalți. Este o stare de pace interioară și de libertate, iar atunci când ai iubire de sine, știi că meriți să fii respectată exact așa cum ești. A te iubi pe tine însăți nu este egoism sau narcisism, cum greșit se spune uneori, ci este acceptare de sine, încredere și respect de sine. În articolul anterior ți-am arătat 10 pași prin care poți ajunge la iubirea de sine. Astăzi, doresc să îți prezint câteva dintre cele mai surprinzătoare beneficii ale iubirii de sine.

1. Unul dintre cele mai surprinzătoare beneficii ale iubirii de sine este creșterea încrederii și stimei de sine

Iubirea de sine are un efect pozitiv asupra încrederii și stimei de sine. Atunci când ai iubire de sine, te simți mai bine cu tine însăți, astfel că devii mai proactivă în ceea ce privește viața ta și abordarea provocărilor care ți se ivesc în cale. A te iubi pe tine însăți presupune să încetezi să te mai compari cu alții, iar astfel îți mărești sentimentul de sine. 

2. Iubirea de sine ajută la reducerea stresului, anxietății și depresiei

Iubirea de sine influențează puternic nivelul de stres, anxietate și depresie. Atunci când te accepți cu toate defectele, elimini o cantitate mare de presiune și autocritică, eliminând astfel gândirea negativă. Învățând să te bucuri de lucrurile mărunte din viață, îți reduci nivelul de stres. De asemenea, exercițiile de autocompasiune reduc nivelul stresului. 

3. Unul dintre cele mai surprinzătoare beneficii ale iubirii de sine este acela că te determină să faci alegeri care țin de un stil de viață sănătos

Atunci când te iubești pe tine însăți, îți dorești să trăiești o viață care reflectă asta, astfel că vei face mai des alegeri sănătoase. Devii mai proactivă, începi să faci exerciții fizice și să mănânci mai sănătos, deoarece acestea te ajută să te simți mai bine.

4. Iubirea de sine duce la mulțumire și fericire

Când te iubești pe tine însăți necondiționat, îți este mai ușor să faci alegeri care sunt bune pentru tine. Acest lucru te ajută să fii mai mulțumită cu tot ceea ce ai și să fii fericită. 

5. Unul dintre cele mai surprinzătoare beneficii ale iubirii de sine este acela că te ajută să arăți mai bine

Iubirea de sine te facă să fii mai atractivă. Asta deoarece, atunci când te iubești pe tine însăți, te accepți pe tine și te simți mai confortabil în pielea ta, ajungând să îți accepți defectele și să le pui într-o lumină pozitivă.

6. Iubirea de sine te ajută să construiești relații mai puternice

Având iubire de sine, îi tratezi și pe cei din jur cu mai multă bunătate și respect. Acest lucru te ajută să comunici mai eficient cu cei din jur, să fii mai deschisă în relații și să abordezi cu mai mult calm orice situație.

7. Iubirea de sine te face să fii o parteneră mai bună și o mamă mai sănătoasă

Iubirea de sine nu are efecte pozitive doar asupra ta, ci și asupra celor din jurul tău. Te ajută să te conectezi cu cei dragi în moduri în care poate nu reușeai înainte. Atunci când te iubești pe tine însăți, primești și oferi mai multă iubire și celor dragi. Ești mai prezentă, mai amabilă și mai răbdătoare cu partenerul și copiii.

8. Unul dintre cele mai surprinzătoare beneficii ale iubirii de sine este că devii mai productivă la muncă

Am ajuns și la ultimul dintre cele mai surprinzătoare beneficii ale iubirii de sine, dar nu mai puțin important decât celelalte. Iubirea de sine te face să fii mai încrezătoare și optimistă, iar asta te ajută să fii mai productivă la muncă și să avansezi mai ușor în carieră. 

Concluzie

Există nenumărate beneficii ale iubirii de sine, aceasta aducându-ți o gândire „mare” și sentimente mai blânde atât față de tine, cât și față de cei din jurul tău. Asigură-te că îți mărești iubirea de sine pentru a te bucura și tu de beneficiile menționate în acest articol, precum și de altele.