relaxare în business

Ce să faci ca să fii relaxată în business

În prezentul nostru, viața a devenit mai complexă, este zgomotoasă, are nevoie de contribuția ta, dar și de relaxare conștientă. Din acest motiv, am ales astăzi să îți vorbesc despre cum poți să fii relaxată în business și de ce este important acest lucru.

Un business de succes are la bază relaxarea.

Poți să-ți asculți una din vocile tale interioare care comentează adevărul meu?

Pentru mine, este în regulă, deoarece sună într-adevăr ca un paradox, am vrut să te provoc puțin și să îți arăt o cale spre succesul tău profesional, dar fără un stres inutil.

În primul rând, doresc să-ți destăinuiesc că pentru corpul nostru nu este un paradox, capul este rebelul, vrea mereu să înțeleagă să facă conexiuni, să asimileze lucruri noi, iar corpul are o singură aspirație, și anume, să se simtă mulțumit. Tensionarea inutilă îi răpește corpului energia necesară care ar putea fi folosită în abilitatea ta de a visa, de a crea și cea de a te bucura de rezultatul obținut.

Doresc să vorbesc la început, dar pe scurt, despre nevoile tale personale și să-ți reamintesc că ai responsabilitatea pentru businessul tău să fii odihnită, să-ți vezi sănătatea ca o prioritate, să ai un salariu care să reprezinte valoarea ta și să folosești fiecare oportunitate de a învăța ceva nou în domeniul tău de activitate sau să îți îndrepți atenția și spre dezvoltarea ta personală.

Am o convingere: Când personalitatea noastră înflorește, ne înflorește și businessul, iar azi am câteva sfaturi pentru tine.

Să spunem că ești grijulie cu nevoile tale personale, că rămâi loială valorilor tale și că îți cunoști foarte bine țelul vieții, iar azi nu este o zi spectaculoasă din businessul tău, este o zi ca oricare alta.

Emoția acestei dimineți – Ce simți când te trezești?

Ceasul deșteptător sună sau poate că ești deja trează, ce simți când deschizi ochii și îi spui acestei noi zile „bună dimineața”? Această întrebare simplă poate aduce o avalanșă de răspunsuri complicate, cum ar fi: „Mă simt obosită pentru că nu am dormit bine, mi-a fost prea cald, nu știu cum voi reuși tot ce am de făcut, mă doare coapsa stângă, parcă și ceafa este încordată”…

Foarte mulți oameni își raționalizează emoția, fac salturi între trecut și viitor, dar nu simt ceea ce este în prezent.

O obișnuință de dimineață care te sprijină ar fi să intri în dialog cu corpul tău, asta înseamnă să-ți aloci timp și să-ți îndrepți atenția spre percepția capului și, cu curiozitate, să asculți ce gânduri îți trec prin minte, și să-ți dorești să simți dacă aceste gânduri îți lasă colțurile gurii să se îndrepte în sus. Acum poți să hotărăști să întrerupi acest monolog interior, să te mulțumești cu ceea ce simți și punct. Poate este bunăstare sau seriozitate, încântare sau tensionare, aspirație, mulțumire, bucurie, rușine, iubire.

Când dorești cu adevărat să „simți în prezent” gama emoțiilor tale, aceasta se mărește și se transformă într-o abundență vie, care-ți colorează viața. Descoperi un spațiu nou, care nu este alb sau negru, o emoție pozitivă sau una negativă, ci energia ta poate să curgă liberă, deoarece în timp ce simți nu ești preocupată să-ți eviți emoția sau să-ți dorești să nu pierzi acest sentiment de satisfacție, entuziasm, de exemplu după 3 săptămâni de concediu sau după o noapte de amor intens.

Acest spațiu nou se numește NON REACTIVITATE, deci simți emoția, dar nu-i dai importanță reacției pe care o declanșează emoția. SIMȚI ȘI PUNCT.

Ascultă-ți vocea corpului pentru a fi relaxată în business

Și tot dimineața, este important, înainte să te dedici businessului, să-ți programezi creierul pe succes.

Cum poți face asta? 

Există multe posibilități, diversitatea ființelor umane te solicită să-ți găsești „rețeta individuală” potrivită, cum ar fi: să scrii în jurnalul tău de succes 5 lucruri întâmplate ieri de care ești mândră, mulțumită și recunoscătoare. Sau să faci o plimbare scurtă, de 20 de minute, în pădure. Să fugi. Să citești sau să asculți un podcast. Să mănânci un mic dejun delicios, pregătit cu mare atenție. Să efectuezi exerciții de conștientizare a corpului după metoda creată de mine, care te ajută să-ți descoperi și rezolvi blocajele.

Fiecare om este menit să aibă succes în viață și să strălucească la propria lui valoare.

Muncești în business și la business

Fiecare business are un „spatele scenei”, acel moment când cortina de catifea groasă este trasă. Sunt orele acelea pe care nu le numeri, sunt ore când muncești pe brânci, ești dezamăgită, deziluzionată, singur țelul tău te împuternicește și îți aduce aminte de ce să continui să faci unele lucruri pe care „le urăști”. 

La începutul unei afaceri, cu cât îți faci mai bine munca în spatele scenei, adică lucrezi la fundația business-ului tău, cu atât te relaxezi după aceea pe scena businessului și te bucuri de o viață prosperă. La mine nu a fost așa. Am început înverșunată, fără strategie, să lucrez cu oameni. Am fost și mai sunt fascinată de oameni, de tiparele lor de comportament dăunătoare, de magia corpului, de starea de bine și dezvoltarea personalității. Așa că am făcut ce mi-a plăcut, am 120000 de ore lucrate în business și am delegat tot ce a ținut de munca la business. Și asta este o posibilitate! Dar nu de durată, în cazul meu. Din 2020, având mai mult timp la dispoziție, am început să mă aventurez în spatele cortinei și asta m-a făcut să-mi înțeleg businessul mai bine. Cu cât sunt mai clară, accept stări neplăcute, am încredere în procesul de pregătire, îmi dau singură recunoaștere, îndur conștientă oportunități, îmi fac singură complimente, simt laude, dau modestia la o parte, îmi celebrez fiecare succes cât de mic este, îmi înțeleg și clienții mei mai bine businessul. Asta stabilește un echilibru, iar spatele scenei devine la fel de autentic ca scena.

Iubire de sine versus motivație

Știi când avem nevoie de motivație? Când vrei să faci ceva, dar nu ai niciun chef. 

Iar asta poate avea motive diferite: dar unul dintre ele, este când mintea ta depistează mai multe dezavantaje decât avantaje. Subconștientul tău vrea să te păzească. Un exemplu concret: tu ai decis că vrei să-ți etalezi businessul pe Instagram, iar mintea născocește motive de ce este greu? De unde iei pozele? Cine scrie contentul? Când postezi? Nu ai inspirație. Nu ai timp. Nu este suficient de bun… 

Te rog, așază o ramă „FRAMING” pe aceste, la prima vedere, dezavantaje și adu-ți aminte că ai luat o hotărâre și ai o responsabilitate pentru businessul tău. 

Ce îți aduce într-adevăr dacă vei posta concis și cu continuitate pe Instagram? 

Acest pas este REFRAMING, este o altă ramă pe care o alegi cu atitudinea unei antreprenoare de succes.

Când îți schimbi mindsetul, vei spune că pozele pe Instagram sunt cool și vei inspira followerși, că vei ajuta oamenii să-și transforme viața în bine și, făcând tot ce îți stă în putere, vei fi și tu fericită și te vei bucura de succesul material dar și spiritual pe care-l ai. Asta înseamnă că obții libertate personală.

Mai am o întrebare: Cât te iubești pe tine însăți?

Știi să diferențiezi între lucrurile care te încarcă cu energie, îți simți starea de bine, poți să-ți spui în oglinda că tot ceea ce faci este pentru tine?

Oamenii care și-au antrenat iubirea de sine nu mai au nevoie de motivație, deoarece sunt relaxați și știu de ce fac lucrurile pe care le fac.

Pauze, pauze, pauze pentru a fi relaxată în business

Cu cât muncești mai mult, ai nevoie de mai multe pauze. Poate și asta sună a paradox, dar este baza succesului tău. Când muncești pentru businessul tău poți fi copleșită și să uiți de o pauză de 5 minute în care respiri și asta la fiecare a 2-a oră de muncă. 

Cunoști acele clepsidre din sticlă umplute cu nisip? Te rog, dacă încă nu ești posesoarea unui astfel de obiect, fă-ți un cadou. Te rog, alege tu durata scurgerii timpului, eu ți-o recomand pe cea cu 5 minute.

La început, ai nevoie de disciplină, voință și motivație, dar vei fi răsplătită cu creativitate, relaxare și succes.

Aceste pauze binefăcătoare poți să le faci și după business și tot ce ai de făcut este să întorci clepsidra și, pentru 5 minute, să-i acorzi atenție, să respiri și să observi scurgerea nisipului.

 Dacă ai nevoie de susținere pentru a deveni relaxată în business, te ajut cu plăcere.

Cu drag,

Ramona