Crăciunul este timpul libertății și al iubirii

Crăciunul este timpul libertății și al iubirii

Crăciunul este timpul libertății și al iubirii. Timpul pentru a împărtăși și a ierta. Să sărbătorim libertatea pe care ne-o oferă viața și să împărtășim iubirea cu toți cei din jurul nostru. Crăciunul este vremea dăruirii și a împărtășirii. Dar ne aduce și mult mai mult. Uneori, chiar de Crăciun, emoțiile se intensifică și totul păstrat adânc în sufletul nostru iese la suprafață, mai ales atunci când ne dorim să ne molipsim de spiritul Crăciunului, de bucurie, iubire și încredere.

Doresc să-ți pun o întrebare puțin provocatoare în Ajun de Crăciun: Cât de sinceră ești cu tine?

Haide să pornim de la simpla întrebare: „Ce faci?”. Este răspunsul „amabil” pe care-l dai ADEVĂRUL tău? Ce ar fi dacă, deși impulsul meu este unul care vine „nu la timpul potrivit”, să iei o foaie de hârtie și să desenezi pe ea ce simți. Dacă nu ai la îndemână o foaie de hârtie, te rog apelează la telefonul mobil sau computer. Deschide „Notițele”, alege culoarea preferată și desenează cu degetul arătător pe cadran în grosimea aleasă de tine: încântare sau stres, dacă te simți singură, sau cineva drag nu-ți mai este aproape, este poate tristețe. Poate vrei să desenezi succesul sau, dimpotrivă, lacrimile pe care le simți rostogolindu-se pe obraji deoarece corpul este încordat și dureri de ceafă îți răpesc sănătatea.

Să-l minți pe altul nu este atât de rău pe cât este să te minți pe tine însăți

Dacă totuși s-a strecurat acest obicei dăunător, și anume, „să ascunzi adevărul de tine însăți”, haide, te rog, să descoperim împreună cum ar putea să devina ADEVĂRUL o valoare personală foarte importantă pentru tine.

Posibile minciuni

Atunci când te-ai pierdut în presiunea succesului (vrei cu orice preț să reușești) și lași viața să treacă pe lângă tine, îți neglijezi nevoile personale, adică nonverbal îți spui „nu mi-e sete sau foame”, „nu mă simt obosită”, „nu are rost să fac o pauză”… sunt acele monologuri care au loc la un nivel mental, iar „mintea” preia controlul corpului.

Iată care sunt momentele în care este posibil să te minți singură:

–          Când spui un DA din entuziasm sau din dorința de a evita un conflict și îți încalci singură limitele tale naturale. Când folosești acest DA NESINCER, în același timp îți spui ție însăți NU.

–          Când amâni lucruri foarte importante pentru tine, din motive banale.

–          Când tolerezi ca o persoană dragă ție să te mintă.

–          Când nu-ți urmărești țelul în viață, găsind scuze precum: „Nu am timp!”, „Nu am bani!”, „Nu am cunoștințele necesare”…

Această listă poți s-o prelungești la nesfârșit… Fiecare om are „minciuna” lui preferată. Dacă ai curajul să o conștientizezi, vei descoperi adevărata comoară care se află în spatele minciunii și vei putea să alegi dacă acest tipar comportamental îl continui sau te descătușezi de el.

Îți doresc un Crăciun plin de iubire și multă putere și motivație de a fi sinceră. Când suntem sinceri cu oamenii dragi din jurul nostru, dar mai ales cu noi înșine, se așterne libertatea personală.

Îți doresc ție, familiei tale și tuturor angajaților un Crăciun minunat! Fie ca tu să poți petrece timp cu cei dragi, să te relaxezi și să te încarci cu energie!