dragoste

Cum să te relaxezi în relația ta de dragoste?

Când 2 oameni se întâlnesc, se găsesc în inimile lor și apoi decid să meargă împreună, se unesc și două povești de viață diferite, oameni cu preferințe, medii și rădăcini diferite… dar cu determinarea și curajul comun de a spune da. În articolul de azi îți arăt cum să te relaxezi în relația ta de dragoste.

Tu poți spune da partenerului tău sau ție însăți?

„Îți spun în mod conștient da, la tot ceea ce te face special și la tot ceea ce aduci cu tine sub formă de dorințe, visuri, provocări și cadouri. Am încredere și cred în puterea iubirii noastre.” Ceea ce credem, ceea ce ne motivează și ne dă putere și încredere are foarte multe nume. 

Îi spunem Dumnezeu sau Zeiță, determinare, călăuzire, destin, îngerii, elementele, universul, animalele de putere, strămoșii, dragostea…

Un da conștient spus partenerului, „DA, TE VREAU”, te relaxează și când este greu. 

Acest da este temelia unei relații de dragoste sănătoase. Când o clientă îmi spune că nu-și mai iubește partenerul, pun o altă întrebare cu empatie și cu înțelegere pentru starea ei momentană: „Poți să răspunzi afirmativ că-l vrei pe omul care îți este partener, poți să spui un da sincer relației voastre?”.

Pentru cititoarele mele care trăiesc singure, vă rog puneți întrebarea dacă relația voastră cu voi înșivă primește un 100% DA. 

Este un exercițiu foarte bun de autocunoaștere, care nu lasă portițe deschise… Hotărârea luată îți asigură integritatea. 

Un motiv serios de a nu lua hotărâri este fuga de responsabilitate, care aduce cu ea sentimentul unei frunze în vânt care și-a pierdut stabilitatea.

Florile sunt simboluri ale iubirii și fericirii. Cele mai frumoase flori și cei mai mari copaci cresc dintr-o sămânță. O sămânță pe care am pus-o în pământ și avem încredere că va crește.

Ca în cazul dragostei, ea vine dintr-un gând mic și o mare încredere.

Crește, se confruntă cu toate condițiile, uneori își pierde florile și frunzele, pentru a înflori și mai luxuriant după aceea.

Ne înrădăcinează și ne hrănește.

Dacă toți plantăm împreună o singură sămânță de dragoste în fiecare zi, lumea va deveni un loc al iubirii foarte repede.

Un zâmbet pentru tine, un zâmbet pentru persoana din fața ta, un act de bunătate, un moment de atenție, un cuvânt bun. Toate acestea sunt dragoste. Și tot ceea ce este creat în dragoste nu poate fi creat decât prin iubire.

Iubirea necesită întotdeauna încredere și curaj. 

Ce este dragostea pentru tine? Poți spune că iubirea înseamnă să ai încredere unul în celălalt fără a controla unul pe celălalt, să-ți fie dor unul de celălalt fără a fi gelos, să fii sincer fără să rănești, să-ți iei timpul necesar fără să-ți pierzi răbdarea, să te regăsești unul în celălalt fără să te pierzi, să te simți în siguranță fără să-ti pierzi libertatea, să iubești fără să vrei să stăpânești.

Te-ai văzut în toate stările de spirit, puternic, vulnerabil, trist, curajos, slab, plângând și râzând. 

„Când dragostea se mută, coliba devine un palat.” 

L-am cunoscut pe soțul meu pe 4 noiembrie 2013. Până atunci, încercările mele în cuplu au dat greș după câteva luni, 6 sau 8 ani jumătate. Mi-am conștientizat mult timp mai târziu acest tipar comportamental care mă bloca în iubire. Când devenea greu, cream o reacție care a distrus prematur dragostea care de abia lua amploare. Reacția mea automată era mândria, care mă făcea să „uit” că-mi doresc partenerul, că omul acela a declanșat fluturi în stomac, că eram îndrăgostită și efectiv deveneam rece, distantă, îmi pierdeam blândețea și calmul și arătam ușa.

Eram prea mândră să discut, să găsesc soluții împreună cu el, să-mi conștientizez tipare de comportament, să fac conexiuni între relația de dragoste a părinților mei, despre convingerile familiei mele, afecțiunea și absența mamei. Că am trăit de la vârsta de 4 luni la bunica mea, care era o femeie deosebită, dar era bunica, nu mama. Acest abandon trăit deoarece părinții mei erau preocupați de afaceri m-a făcut să devin rece ca gheața, mai ales când simțeam durere.

Cum să te relaxezi în relația ta de dragoste? Un tipar de comportament conștientizat în dragoste aduce relaxare

Soțul meu și-a făcut curaj și, după 4 ani, mi-a pus un inel pe deget și mi-a pus întrebarea tuturor întrebărilor. 

Am spus DA cu încredere și iubire. 

Pe 4 martie 2017 am făcut o promisiune pentru viitor și la inelul de logodnă s-a adăugat verigheta ca semn al iubirii, grijii și loialității mele. Port acest inel și cu el promit să port tot ce ne dă viața. Promit să fac mereu tot ce pot pentru noi și familia noastră.  

De atunci, ne bucurăm de timpul împreună, venind acasă după o zi efervescentă de muncă, luăm o masă de seară delicioasă, uneori un pahar de vin sau o ceașcă cu ceai, purtăm conversații blânde și stimulatoare, ne bucurăm de îmbrățișări delicate, suntem profund conectați, facem plimbări în natură sau planificăm călătorii în care descoperim împreună depărtarea și apropierea.

Prin ceea ce am experimentat până acum și încântarea și curiozitatea la ce aduce viitorul, suntem suficient unul pentru celălalt. 

„Te iubesc nu numai pentru ceea ce ești, ci și pentru ceea ce sunt eu când sunt cu tine. Te iubesc nu numai pentru ceea ce ai făcut din tine, ci și pentru ceea ce faci din mine. Te iubesc pentru partea din mine pe care o scoți la iveală. Te iubesc pentru tot ce ai fost, pentru tot ce ești și pentru tot ce vei fi. Trecut, prezent, viitor.”

Dragostea este un palat cu o mie de săli. Când iubești pe cineva, dă totul și explorează fiecare spațiu.

În acest fel, oamenii se unesc în viață, se reunesc în soartă și se dezvoltă noi legături ale inimii și ale vieții si devin ceea sunt, deoarece se apropie mai mult de potențialul existent, sunt doi oameni valoroși, cu o afecțiune sinceră și o legătură specială în inimă. 

Iar o dată pe an este minunat să te întrebi din nou:

  • Vreți să stați ca până acum, unul în spatele celuilalt, unul lângă altul și uneori și unul în fața celuilalt, așa cum este întotdeauna corect în viața ta? 
  • Vreți să încercați să vă acordați spațiu reciproc și, mai ales, să acordați atenție lucrurilor frumoase care există în familia voastră?
  • Doriți să fiți parteneri de viață credincioși și recunoscători unul pentru celălalt?

Atunci, răspundeți clar, tare și împreună cu DA.

Cu cuvântul da, amândoi promiteți din nou să fiți parteneri grijulii și iubitori, să vă respectați și să vă onorați unul pe celălalt, să fiți mereu acolo unul pentru celălalt și vă împărtășiți fericirea și provocările unul cu celălalt.

Cum să te relaxezi în dragoste? Iată ce-ți doresc:

Fă-ți timp să visezi, ăsta e drumul spre stele.

Fă-ți timp să te gândești, aceasta este sursa clarității.

Fă-ți timp să râzi, asta e muzica sufletului.

Fă-ți timp să trăiești, aceasta este bogăția vieții.

Fă-ți timp să fii prietenoasă, aceasta este poarta fericirii.

Astea fiind spuse, tu poți spune da partenerului tău sau ție însăți? 

Cu drag

Ramona