Ramona Academia Guiman
Academia Guiman

Despre mine

De mică mi-am dorit ca oamenii să se simtă bine, deoarece dacă oamenii sunt împliniți, emană în jurul lor o stare de bine, iar această stare este baza evoluției

Această dorință s-a născut dintr-o foame aprigă, de a mă simți și eu bine. Am petrecut mulți ani din viață pentru a-mi transforma durerea în sursă de putere. Am descoperit că în corp exista o magie, că inima mea poate să  râdă din nou și nu sunt victima împrejurărilor, ci am de fiecare dată libertatea de a alege ( bineînțeles, copil fiind, nu am avut-o dar trecutul e trecut, acum decid eu ).

Despre această magie îți voi povesti mai târziu, acum vreau să-ți destăinui cum a început totul.

La vârsta de 4 ani am început să iau lecții de balet, și în aceasta muncă intensă  cu corpul meu am descoperit ceva foarte prețios: Disciplina, dar am pierdut ceva esențial –  să fiu în contact cu corpul meu, să-i simt vitalitatea, să am încredere în el.

Cand îți scriu aceste rânduri îmi aduc aminte de chinul pe care îl  înduram pe scenă.

La o vârstă atât de fragedă, corpul meu micuț mă durea din cap până-n vârful degetelor de la picioare.

Pentru că și mama mea a luat lecții de balet, nu am fost întrebată dacă vreau cu adevărat să fac asta.

Pe vremea aceea, nu știam că mai am și o altă alegere, credeam că trebuie să strâng din dinți, să rezist, să mă supun…

În vocabularul meu pe-atunci nu exista acest NU, astăzi știu că în momentul în care nu spun interlocutorului meu „nu”, când nu vreau ceva, îmi spun mie însămi „nu”. Și asta a durut iar și iar, până când am învățat „lecția” pe care viața mi-a oferit-o, inclusiv prin oportunități unde abilitățile mele au fost examinate.

De ce mi-am pierdut acest contact cu corpul meu, mi-am dat seama mult mai târziu, în orele de terapie, prin metodele de dezvoltare personală și la școlile pe care le-am urmat  pentru a mă reconecta cu mine.

Astăzi știu, cand  îți pierzi contactul cu corpul tău este numai un mecanism de autoapărare, de protejare. Creierul crede cu adevărat că durerea este așa de mare încât nu poate să-i facă față, de aceea corpul are tendința să se opună, chiar să “dispară”.

Magia corpului

Iar acum vine magia, când corpul nu mai opune rezistență, ci se relaxează, poate să se transforme (să ”lucreze”) cu durerea, cu frica sau cu stresul. 

Aceasta este o mare forță, care ne dă o stabilitate interioară ieșită din comun, deci nu avem nici un motiv, să ne pierdem contactul cu corpul nostru. 

Ușor de zis și greu de făcut, dar nu imposibil.  Este un proces în care greul devine ușor.

Sunt Ramona, mă pasionează oamenii care trăiesc autentic și îmi ajut clientele să-și recapete identitatea.

Sunt nascută în 1974 la Brașov,  din 1990 locuiesc în Austria.

Din 2008 am privilegiul, de a “atinge” viețile oamenilor spre împlinire. 

Eu am reușit și  am ajutat și alți 4256 de oameni care au descoperit această magie binefăcătoare de reconectare cu corpul. Prin metoda mea clienții  au avut rezultate precum un sportiv își  definește mușchii fizici,  Metoda Guiman te ajută să-ți antrenezi mușchiul voinței de a reuși în viața tot ce-ți dorești.

Îmi vad misiunea, de a arată cât mai multor oameni că stresul, durerea și frica nu sunt monștrii, ci instrumente de dezvoltare personală. Nu-i putem evita, sunt aspecte care aparțin de viață.

Îți mai dezvălui un secret:  când încercăm să nu simțim că avem o durere, stres sau frică se formează tipare de comportament pe care le urmăm de câte ori trecem prin situații similare.

Asta este munca mea, să-ți arăt granițele sau tiparul care nu te lăsa  să-ți trăiești potențialul. Sunt convinsă ca lumea va deveni un loc mai bun și noi împreună cu ea dacă începem aceasta călătorie magică de autocunoaștere. 

Sunt fascinată de inteligența emoțională care este în fiecare om. Sunt convinsă că oamenii vor să învețe lucruri noi, să evolueze, secretul este să ne “dezvățăm“ să ne debarasăm de ceea ce ne limitează.

Acum te invit să folosești stresul ca pe un instrument de dezvoltare personală, să reușești și tu, nu doar să trăiești o viață fără stres, ci să ai întotdeauna succesul dorit.

Îți ofer o ședință de 30 de minute în care afli cum poți sā transformi stresul intr-un aliat. 

Aici este doar o mică parte din pregătirea mea profesională.

 • 2002 – 2004 Formarea în percepție extrasenzorială cu Dr. Mazza
 • 2004 – 2006 Universal Energy după Dr. Curtis
 • 2005 – 2006 Touch pentru sănătate după Dr. John F. Thie
 • 2006 Formare Trainer
 • 2006 – 2012 Proces continuu de învățare personală în Graz și Linz – Metoda Grinberg
 • 2008 – 2011 Metoda Grinberg
 • 2009 Deschiderea cabinetului propriu de dezvoltare personală și profesională „Raum für Neues”
 • 2012 Introducere Procese de corp Metoda Rosen
 • 2013 – 2014 Participarea la grupul de învățare „Strong at the broken Places” din Viena
 • 2016 Fondarea comunității platformei business women graz
 • 2015 – 2017 Proces continuu de învățare personală în Viena – Metoda Grinberg
 • 2017 – 2019 AGEM Learning (formare online în domeniul sănătății)
 • 2020 Autor online la Edukiwi
 • 2021 Formare in consultanta de parteneriat după Viktor Frankl la Academia europeana de logoterapie „EALP”
 • 2021 – 2022 Program complex la Academia Nonfiction sustinuț de Mirela Carmen Stancu, Book & Life Coach
despre mine

Dacă îți dorești, să te arăți, să fii mereu tu însăți și să-ți depășești tiparul comportamental care îți știrbește/ascunde identitatea, hai să ne cunoaștem la o sesiune gratuită