Femeia care (se) iubește este specială și relaxată

Haide să stăm puțin de vorbă. Ce înseamnă pentru tine femeia care (se) iubește? Vreau să-ți mărturisesc că este, de fapt, un proces dinamic, nicidecum static, o călătorie spre interiorul tău, pe care o voi numi…

Călătoria eroinei – o lucrare biografică de tip special

Pentru a recunoaște semnificația și sensul din spatele propriilor circumstanțe de viață „un fir roșu” ne parcurge întreaga viață. Căutăm sens atunci când împărtășim despre cum am fost crescuți, cine au fost părinții noștri, cât de important ne-au influențat oamenii viețile, provocările și obstacolele pe care le-am depășit și cum ne-am descurcat cu succesul și eșecul. Povestea pe care o spunem nouă înșine și celorlalți ne oferă un sentiment de identitate, apartenență și sens. Înțelegerea desfășurării poveștii noastre de viață ne permite să devenim prieteni cu viața noastră.

La sfârșitul anilor 1970, psihanalista americană Maureen Murdock a dezvoltat călătoria eroinei ca un format de reflecție pentru a explora temele centrale ale valorii de sine și identității în biografiile feminine. Ea folosește structura basmelor și a miturilor ca ghid și hartă pentru înțelegerea propriei povești de viață. Accentul călătoriei eroinei este confruntarea cu femeia rănită ca arhetip în societatea noastră, care este modelată de valori masculine. 

Scopul călătoriei eroinei este vindecarea, adică devii femeia care (se) iubește

Prin integrarea calităților feminine și masculine în personalitate, eroina experimentează integralitatea la nivel personal, cultural și spiritual. Ea experimentează echilibrul și își schimbă lumea.

Cele 10 stații ale călătoriei eroinei dezvoltate de Maureen Murdock folosind mituri și basme ți le descriu pe scurt.

Posturile reprezintă experiențe arhetipale în cadrul biografiei feminine:

  • separarea de femeie, în care femeia își caută identitatea într-o cultură masculină.
  • Calea încercărilor, în care ea contestă miturile inferiorității feminine, dependenței și dragostei romantice.
  • Seceta spirituală, un sentiment de pierdere a sinelui în lupta pentru realizare și succes.
  • Inițiere și coborâre, un timp de retragere interioară și de căutare a părților pierdute ale personalității cuiva.
  • Nevoia urgentă de a reconecta cu femininul și de a vindeca despărțirea mamă-fiică.
  • Integrarea și vindecarea bărbatului rănit.
  • Căsătoria Sfântă, care are loc atunci când toate părțile personalității au fost integrate și echilibrate.

Cum poți să-ți explorezi călătoria personală a eroinei astfel încât să intri în contact cu femeia care (se) iubește

Am pregătit pentru tine 3 indicii care te ajută să conștientizezi că ești pe drumul cel bun în călătoria eroinei și nu te-ai rătăcit în propria ta viață.

Femeia care (se) iubește este autentică

Nu vorbesc aici de acel mod de a fi autentic, „așa sunt eu”, ci de femeia care nu „se ascunde după deget”, ci se arată așa cum este, sensibilă, fermă. Atunci când iese din zona de confort, se vulnerabilizează, dar în același timp se bucură de integritatea ei.

Femeia care (se) iubește este relaxată

Presiunea reușitei poate să te tensioneze inutil și îți răpește plăcerea în viață. Aici este necesară abilitatea de blândețe și răbdare. Imaginează-ți că „tragi cu arcul”, focusul tău este reușita… dar de fiecare dată după ce ai tras cu arcul există un moment în care „nu știi dacă ai țintit” sau nu. Relaxarea înseamnă pentru mine un moment de prezență în care te dedici necunoscutului fără a mai putea să schimbi direcția arcului, deoarece traiectoria a fost deja aleasă. Acest moment este foarte prețios. Femeia modernă a „uitat” să practice această relaxare. 

Femeia care (se) iubește se simte plină de viață

Aud de mult că trebuie să-ți controlezi emoțiile și doresc să-ți dezvălui că este un mit. Tu poți să-ți controlezi viața, dar nu emoțiile. Când încercăm să ne controlăm emoțiile, corpul nostru se tensionează, dureri de ceafă sau într-o altă zonă a corpului își fac apariția, ne pierdem energia și pofta de viață. Nu putem să evităm tristețea și să simțim bucuria. Când mecanismul rezistenței are loc, toate emoțiile sunt blocate. Pierdem contactul cu noi înșine, cu viața și cu oamenii din jurul nostru.

Deci, femeia care (se) iubește își înțelege emoțiile, le acceptă și are încredere în abilitatea corpului ei. Scufundă-te în mitul tău personal și găsește răspunsuri la întrebările stringente ale biografiei tale. Corpul tău are abilitatea de transformare, energia ta este din nou în mișcare și tu te simți vitală și plină de viață.

Aștept cu nerăbdare webinarul „Singură, dar relaxată de sărbători”, plin de putere și inspirație al femeilor! Dacă dorești să-ți inviți o prietenă care ar putea profita de acest webinar, te rog trimite-i acest Link: https://ramona-matschnigg53116.activehosted.com/f/22

Pentru toate femeile minunate care s-au înscris, am pregătit o surpriză. Pe 14 Decembrie 2022 dimineața vei primi pe E-mail Linkul către Zoom.

Notă: Împreună cu Eva Hamza am creat un grup intitulat „Femeia care (se) iubește”. Acest grup este dedicat femeii care iubește și care se iubește. Este pentru femeia antreprenoare sau care își dorește să devină antreprenoare, precum și pentru femeia care lucrează de acasă sau vrea să o facă în viitor.

Credem cu tărie că femeia este, în esența ei, o eroină, iar scopul nostru este acela de a ajuta femeile să își redescopere personalitatea, pasiunile și să își mărească încrederea de sine. Asta deoarece, atunci când o femeie crede în propriile forțe, poate realiza orice își propune.

Aici te poți înscrie: https://www.facebook.com/groups/femeia.care.se.iubeste