Academia Guiman

Magia sentimentului de viață conștientizat

Săptămâna trecută ți-am vorbit despre sentimentul de viață, iar astăzi doresc să aprofundăm puțin această temă și să ne îndreptăm atenția spre magia sentimentului conștientizat. Când sentimentul tău de viață este conștientizat, totul se întâmplă cu ușurință, te deschizi vieții și miracolelor ei. Un sentiment de viață conștientizat îți readuce FLOW-ul tău natural, se întâmplă într-adevăr magie.

Stagnarea ia sfârșit și te poți bucura că energia ta se mișcă din nou în concordanță cu ritmul tău. Dacă dorești să citești întregul articol de săptămâna trecută, o poți face aici: https://academiaguiman.ro/stage1/tu-iti-cunosti-sentimentul-de-viata/ . O scurtă recapitulare: Eu împart sentimentul de viață în 3 categorii de bază, care la rândul lor se ramifică. 

Cu cât reușești să-l conștientizezi, te înțelegi mai bine, poți să-ți controlezi acțiunea și să te și lași călăuzită de magia sentimentului  

Cela 3 categorii sunt: Sentimentul de viață optimist, sentimentul de viață pesimist sau sentimentul de viață deschis spre posibilități. Eu am fost o optimistă „înrăită”, mereu cu zâmbetul pe buze, fără probleme… Mi-au trebuit ani să realizez că acest sentiment de viață îl împrumutasem de la bunica mea, care și ea era mereu diplomată și reușea de fiecare dată să rezolve totul singură. Cu mult efort și sacrificiu. Această atitudine m-a costat mult timp și bani. Sentimentul de viață mă bloca să cer ajutor, deveneam nemulțumită. Dar nici nemulțumirea nu o simțeam, deoarece eram optimistă. 

Fiecare sentiment conștientizat are și un punct fix – asta dă magie

De ce o numesc magia sentimentului, îți explic pe baza exemplului meu, am conștientizat că sunt optimistă, dar în același timp am simțit și GREUL bunicii. Deci, concluzia mea din trecut era că trebuie să reușesc totul singură și-mi este greu, deci exact punctul fix preluat de la bunica mea. Iar acest sentiment de viață nu este logic.

Magia intervine când logica dispare  

Conștientizarea mea a fost că sunt o optimistă căreia îi lipsește ușurința…

Acum doresc să te încurajez încă o dată și pe tine să-ți conștientizezi și tu sentimentul de viață și știu că există multe provocări și seducții. Te asigur că această descoperire deseori nu este „de înțeles”. Ai nevoie de deschidere, uneori nu putem să explicăm, dar când ai încredere în proces, corpul transformă rănile trecutului.

Sprijinul pe care ți-l dau este definiția sentimentului de viață

Este acel sentiment pe care îl simți când te întreb: „ce gândești tu despre viață?”. Te rog, găsește răspuns la această întrebare. Dacă nu găsești imediat răspuns, există și o întrebare ajutătoare: „Ce gândești tu despre tine însăți?”

Cu o porție mică de empatie și o porție mare de curiozitate, pășește în lumea magică a posibilităților.

Un sentiment conștientizat înseamnă să cochetezi cu sentimentul de viață din prezent, nu cu cel trecut, nici cu cel din viitor 

Iar asta îți aduce abundență emoțională, este mult mai mult decât soarele din spatele norilor, ar spune optimistul.

Când descoperi punctul fix din spatele sentimentului de viață, simți libertate personală și îți recapeți abilitatea de alegere.

Am un exercițiu bonus pentru tine, dacă dorești să-ți aloci timp sau nu, este alegerea ta.

Este luna OCTOMBRIE 2023…

Ce ai realizat?

Cum te simți? 

Setează-ți o recompensă.  

Îți recomand 20 de minute tu cu stiloul tău preferat și o coală albă de hârtie, ai grijă să nu fii deranjată pentru experiența ta magică.

Este un exercițiu care-ți întărește magia sentimentul de viață prezent, deoarece intenționat faci o escapadă în viitor.

Cu drag,

Ramona