Pesimismul ca sentiment de viață

Pesimismul ca sentiment de viață

Nimeni nu-și dorește să simtă pesimismul, dar dacă totuși se întâmplă să simți adânc în sufletul tău acest sentiment… doresc astăzi să-ți pun la dispoziție un mic ghid cu care poți să-ți evaluezi trăirea de spirit și să faci o schimbare care poate să-ți aducă o stare de bine.

Probleme, probleme și iar probleme 

Pesimismul te determină să cauți nod în papură…

Și ghici ce se întâmplă?

„Întâmplător”, îl găsești. Puterea gândurilor este remarcabilă. 

Dar, la fel cum găsești nodul în papură atunci când îl cauți cu orice preț, poți să găsești și soarele de după nori atunci când asta este intenția ta. 

Dar până să-ți îndrepți atenția spre cer, te invit să-ți îndrepți atenția spre corpul tău, dorind să localizezi și să-ți simți senzația din corp. Dacă reușești să-ți accepți starea care poate fi neplăcută și rămâi calmă, corpul tău are abilitatea de transformare. 

Și mai este ceva! Avantajul pesimistului este că are… sau găsește multe „noduri în papură”. Asta îl determină să-și rezolve problemele, în comparație cu optimistul, care nu cunoaște probleme sau nu are probleme.

Cunoști vorba că problemele vin odată cu soluția? 

Deci, nodul în papură găsit te avertizează că te afli la jumătatea drumului, problema fiind identificată te poți preocupa de rezolvare. Iar asta este baza evoluției. 

Poate de azi înainte vei iubi mai mult soluția decât problema.

Plictisealā

Pesimismul îți dă sentimentul că viața se repetă. Pentru a opri repetiția este necesar să-ți conștientizezi acest sentiment. Vei fi răsplătită cu o viață împlinită.

Cred că fiecare om aspiră în adâncul sufletului la împlinire. Dacă te întrebi de ce uneori această aspirație rămâne nesatisfăcută, îți dezvălui acum de ce ai nevoie.

Mai ales pesimistul are nevoie de încredere… încredere în sine, în potențialul său, în viața sa și în oamenii din jurul său. 

Te-ai întrebat vreodată unde în corp se află încrederea?

Îți destăinui acum: coastele!

Dacă îți aduci aminte de o carte de anatomie, această zonă din corp este formată din oase și acel spațiu moale (dacă ești relaxată) dintre coaste. Fiecare om are 12 perechi de coaste. De ce îți descriu atât de amănunțit? Pentru mine este un loc magic în corp, care îți aliniază emoția cu activitatea și îți permite să acționezi în conformitate.

Mulți oameni simt ceva, dar fac altceva, astfel încât se instalează plictiseala. 

O distanțare sănătoasă

Calitatea pesimismului este abilitatea de a te înstrăina de lucrurile dăunătoare și de a-ți impune limite sănătoase.

Coastele tale te ajută să simți încredere și să ai curajul să faci ceva diferit, astfel încât poți obține rezultate diferite.

Am un mic exercițiu pentru tine, pe care poți să-l efectuezi imediat, dacă vrei.

Stai comod pe scaun, cu spatele drept, și așază palmele pe coaste. 

Respiră adânc, astfel încât inspirația îți extinde coastele, iar expirația le strânge după principiul unui acordeon. Dacă exercițiile de respirație nu sunt preocuparea ta zilnică, s-ar putea să întâlnești niște coaste împietrite. Forțează blând, cu fiecare inspirație, dilatarea.

Cu 5 astfel de respirații în fiecare zi poți aduce miracole și, în același timp, obții controlul asupra coastelor tale. 

Numesc miracol faptul că schimbarea vine de la sine când îți conștientizezi pesimismul.

Am luat sub lupă 3 aspecte ale pesimismului. Dacă dorești să împarți cu mine o altă fațetă a pesimismului, ești binevenită. 

Cu grag,

Ramona