Viață este emoție

Viața este EMOȚIE. Tu o trăiești?

Cei care mă cunosc destul de bine, știu deja că iubesc călătoriile.
Fiecare loc nou mă invită la o stare absolută de prezență.
În primele câteva ore, când ajung într-un oraș nou, merg pe stradă fără sa țin în mână un ghid de călătorie. În primul rând, doresc să savurez atmosfera orașului, să simt mirosul, să-mi deschid ochii și inima pentru experiențele pe care acel oraș le-a pregătit pentru mine.

De ce într-un oraș străin suntem mai atenți decât în locul pe care îl cunoaștem foarte bine deja? Deoarece nu există niciun fel de amintire veche, nicio emoție veche. Nu suntem preocupați să evităm frica, deoarece dorim numai să explorăm, să ne apropiem cât mai mult de ceea ce vedem, simțim, auzim.

Un loc nou este o scenă minunată, care-ți permite emoția, fără să încerci s-o eviți sau s-o împarți în două categorii, între emoții negative și emoții pozitive.

Emoție pozitivā sau emoție negativā?

Aud de foarte multe ori de la clientele mele despre această separare între emoții, bune și mai puțin bune.

Faci și tu această fragmentare între emoții negative și emoții pozitive?
Am un mic exercițiu pentru tine, te rog de azi înainte să-ți acorzi o săptămână, timp în care dorești să afli în fiecare zi ce MESAJ are emoția pe care o simți pentru tine. Uneori poate o să descoperi că definești greșit ceea ce simți. Tot ce trebuie să faci, este să simți, nu să interpretezi.

Emoțiile ne influențează viața și acțiunile. Emoțiile au o importanță deosebită și pentru sănătate.

În momentul în care decidem să împărțim emoțiile în negative și pozitive, ne condiționăm să trăim o singură emoție, iar asta face să simțim permanent un deficit… ne lipsește ceva.
Corpul nostru are abilitatea de a simți în același moment mai multe emoții.
Chiar dacă pe moment emoția respectivă poate cauza sau e generată de frică sau durere, datoria noastră este sa o îmbrățișăm, să o trăim, să o asimilăm, să o acceptăm și să ne relaxăm cu ea.

Azi de dimineață m-am trezit, simțind un val de anxietate și în același timp, bucurie că încep o zi nouă. Mi-am dat voie să simt aceasta emoție „neplăcută”. Această conștientizare mi-a reamintit că marțea viitoare țin un workshop cu 16 femei antreprenoare pasionate de autocunoaștere, pentru care nu m-am pregătit destul.
Această emoție simțită mă pune în acțiune, adică să-mi iau timp, mă sprijină să fac ceea ce este necesar. Simțindu-mi emoțiile, sunt în contact cu resursele mele.


O greșeală majora

Sunt de părere că este o greșeală majoră să împărțim emoțiile, este de ajuns să simțim și punct.
Emoțiile sunt picanteriile vieții, mai dulce, mai amară, mai sărată, mai iute, altfel am avea o viață inodoră, insipidă, incoloră.

Toate emoțiile sunt bune. Corpul nu face diferența între teamă și bucurie. Dar noi decidem dacă le simțim pe amândouă sau doar pe una dintre ele. În ultimii ani, ni s-a sugerat să ne concentrăm numai pe emoțiile pozitive și sa ne ignorăm, să ne reprimăm emoțiile negative. Nu putem avea pozitiv fără negativ, sus fără jos, noapte fără zi. Dă-ți voie să trăiești toată gama de emoții, conștient.
Emoțiile reprezintă busola ta în viață. Folosește-o!
Și atunci, te întreb din nou: Tu îți trăiești viața?

Cu drag,
Ramona